«Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά»: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή

Πρέπει να διαβάσετε

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντήλλαξαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης, σχετικά με τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η παλιά «βεντέτα» ανάμεσα στους δύο πολιτικούς «ξύπνησε» με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση, με τον υπουργό Υγείας να χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «τον πιο κακό άνθρωπο στην ελληνική πολιτική σκηνή» και τον Παύλο Πολάκη να τον αποκαλεί «διεφθαρμένο».

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την απουσία του ΕΟΔΥ από τη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο κ. Γεωργιάδης για την απόφαση του ΕΟΔΥ να μην παραστεί σε επερχόμενη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επικαλέστηκε γνωμοδότηση πανεπιστημιακού καθηγητή, που έλεγε (προς το ΔΣ του ΕΟΔΥ) ότι «εάν παρασταθείτε κινδυνεύετε να καταδικαστείτε σε αγωγή (από τους κατηγορούμενους). Εάν δεν παρασταθείτε δεν χάνετε απολύτως τίποτα, και αν καταδικαστούν μπορείτε να πάτε να ζητήσετε αποζημίωση».

Γεωργιάδης: «Είστε κακός άνθρωπος»

«Θα μου επιτρέψει με ηρεμία να εξηγήσω στον ελληνικό λαό γιατί κάποια στιγμή παραφέρθηκα σε αυτή την αίθουσα. Ήταν η μέρα που τσακώθηκα με τον Πολάκη όταν κατηγόρησέ την γυναίκα μου ότι βρήκε τα χαρτάκια με τα ρουσφέτια της και μετά από αρκετό διάστημα βρήκα την υπεύθυνη για τα χαρτάκια, την κ. Ζαχαρούλα Μανωλίδου. Ο κ. Πολάκης βρήκε τα χαρτάκια αυτής και κατηγόρησε τη σύζυγό μου. Οι άνθρωποι στη πολιτική πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια γενναιότητα και συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα. Θεοφιλάτου που είναι συνεργάτες μου, γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε:

«Είστε ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει δύο εργαζομένους γιατί τους μισεί. Τόσο κακός άνθρωπος είστε. Δεν έχετε τη στοιχειώδη ανθρώπινη γενναιότητα, γιατί ο κ. Πουλής κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, ψευδές πόθεν έσχες, απιστία για την σίτιση και σε όλες τις περιπτώσεις κηρύχθηκε αθώος. Είναι η τελευταία δίκη για τους ανθρώπους αυτούς. Το γεγονός ότι έχετε κατηγορήσει δύο ανθρώπους για 10 αδικήματα και έχει πει η Δικαιοσύνη ότι είναι αθώοι, σας έχει δημιουργήσει τύψεις ότι μπορεί να απολύσατε δύο ανθρώπους από μίσος σε εμένα χωρίς να έπρεπε; Το γεγονός πως δεν έχετε δείχνει την κακία του χαρακτήρα σας. Κακία, μίσος! Αντιλαμβάνεστε τη πολιτική με όρους εχθρού και φίλου, σε άλλες εποχές εμένα θα με είχατε σφάξει προφανώς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η απάντηση Πολάκη: «Είστε διεφθαρμένος»

Απαντώντας ο κ. Πολάκης επέμεινε στις κατηγορίες του, ενώ είπε στον κ. Γεωργιάδη ότι «χιλιάδες κόσμος τον καλεί ώστε να τον ευχαριστήσει για πράγματα που έχει βοηθήσει ο ίδιος και άρα δεν είναι κακός άνθρωπος». Σήμερα, μάλιστα, όπως είπε, τον κάλεσε κάποιος για να τον ευχαριστήσει που βοήθησε τον αδερφό του, χωρίς ο ίδιος να θυμάται καν για ποιο πράγμα αφορούσε.

«Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ισχυριζόμενος ότι έκανε μορφασμούς την ώρα που μίλαγε.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα