Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
30.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Σάλος με beach bar που απαγορεύει την είσοδο σε ΚΑΠΗ – «Χαλάνε την εικόνα του μαγαζιού»

Πρέπει να διαβάσετε

Μαγαζιά απαγορεύουν την είσοδο σε λουόμενους της τρίτης ηλικίας γιατί «χαλάει η εικόνα του μαγαζιού»

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία που αφορά τον αποκλεισμό ηλικιωμένων μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης από beach bar στον Ποταμό Επανομής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Κοινοτήτων, Γειτονιών και Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία, Λάζαρος Ζαχαριάδης, ηλικιωμένοι που συμμετέχουν σε καθημερινές εκδρομές για θαλάσσια μπάνια εμποδίζονται να εισέλθουν σε επιχειρήσεις της παραλίας, παρότι αυτές είναι άδειες τις πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν επιτρέπουν στα μέλη των ΚΑΠΗ να μπουν στα καταστήματά τους γύρω στις 9 το πρωί, διότι –όπως φαίνεται– θεωρούν ότι ‘χαλάει’ η εικόνα του μαγαζιού».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν και επαγγελματίες που δείχνουν σεβασμό και κατανόηση. Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ίση μεταχείριση και σεβασμός προς τους ηλικιωμένους, που ζητούν απλώς λίγες στιγμές ξεκούρασης.

Η παραλία του Ποταμού Επανομής φιλοξενεί επτά beach bars και αποτελεί συχνό προορισμό για τα ΚΑΠΗ της Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή περίοδο, με τη συμμετοχή να φτάνει περίπου τα 650 άτομα.

«Ενοχλείται η νεολαία»
Ωστόσο, σύμφωνα με το Star, υπήρξαν καταγγελίες ότι δύο από τα εν λόγω μαγαζιά έριξαν… πόρτα στους ηλικιωμένους, με τη δικαιολογία ότι “ενοχλείται η νεολαία” και ότι “αλλάζει η εικόνα του μαγαζιού”.

“Μας έχουν παραμελήσει, μας διώχνουν από τα μαγαζιά!”, δήλωσε ηλικιωμένη στην κάμερα.

Οι άνθρωποι θυμωμένοι, πληγωμένοι και αισθανόμενοι βαθιά προσβεβλημένοι προέβησαν σε καταγγελία στον Δήμο.

Ο Λάζαρος Ζαχαριάδης προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες των beach bar πως εάν δεν ανοίξουν τις πόρτες να μπουν οι ηλικιωμένοι και να τους αφήσουν να κάνουν τα μπάνια τους, θα εφαρμοστεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

 

“Ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα τα δωρεάν καλοκαιρινά λουτρά για τους ηλικιωμένους – μέλη των ΚΑΠΗ. Στον Ποταμό Επανομής υπάρχουν και καλοί επιχειρηματίες. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και κακοί, οι οποίοι εμποδίζουν τα μέλη των ΚΑΠΗ όταν πηγαίνουν στις 9 το πρωί να μπουν μέσα, όπου το beach bar τους είναι άδειο. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω χαλάει η εικόνα του μαγαζιού. Δεν ντρέπεστε; Ποιους εμποδίζετε να μπουν μέσα στο μαγαζί σας; Τους γονείς σας; Δεν έχετε το δικαίωμα να εμποδίζετε να μπουν μέσα στο άδειο μαγαζί σας κανέναν. Μην ξανακούσω ότι μπήκε μπροστά μπράβος να εμποδίσει ηλικιωμένο να μπει στο μαγαζί… Να ξέρετε ότι θα ασχοληθώ μαζί σας προσωπικά. Από τα 6-7 beach bar που υπάρχουν, οι μισοί το κάνουν αυτό. Εκεί που είναι σήμερα οι ηλικιωμένοι αυτοί, θα έρθετε και εσείς. Και μην ξεχνάτε… Και αυτοί ήταν στην ηλικία σας κάποτε. Είναι οι γονείς σας και δεν έχετε το δικαίωμα να εμποδίζετε κανέναν. Η νομοθεσία έχει και δικές σας υποχρεώσεις. Δε θέλετε να δείτε αντιδήμαρχο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν είναι γεμάτο το μαγαζί σας, να είναι εκεί. Να ανοίξετε τις πόρτες να μπουν οι ηλικιωμένοι και στις 12.30, όταν έρχεται ο “καλός κόσμος”, οι ηλικιωμένοι φεύγουνε. Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν τα μπάνια τους”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Λάζαρος Ζαχαριάδης.

 

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα