Σακίρα: Νέες κατηγορίες εις βάρος της για φορολογική απάτη – Ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης

Πρέπει να διαβάσετε

Ξανά στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρέθηκε η Σακίρα για φερόμενη φορολογική απάτη.

Η 46χρονη καλλιτέχνιδα θα δικαστεί ούτως ή άλλως για ξεχωριστές κατηγορίες που αφορούν 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε οφειλόμενους φόρους από το 2012 έως το 2014 και αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με μια νέα έρευνα σχετικά με τις κινήσεις της, το έτος 2018.

Ισπανοί επιθεωρητές άρχισαν να εξετάζουν τα στοιχεία της φορολογικής κατοικίας της ποπ σταρ το 2018, υποπτευόμενοι ότι μπορεί να έχει φοροδιαφύγει. Στην υπόθεση αυτή, ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης έως και 8 έτη σε βάρος της σταρ, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Shakira Isabel Mebarak.

New Shakira multi-million pound tax fraud probe is launched in Spain – where the singer is already set to face trial over separate £12.5m allegations https://t.co/dNjwSKxEAQ

— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) July 20, 2023

Η τραγουδίστρια στο παρελθόν είχε δηλωμένη φορολογική κατοικία στις Μπαχάμες, αλλά καταχωρήθηκε ως φορολογικός κάτοικος Ισπανίας το 2015, όπου περνούσε αρκετό διάστημα λόγω της σχέσης της με τον Ζεράρ Πικέ.

Η ισπανική φορολογική νομοθεσία ορίζει ότι όσοι περνούν περισσότερες από 183 ημέρες μέσα σε ένα έτος στην Ισπανία θεωρούνται κάτοικοι της χώρας για φορολογικούς σκοπούς. Οι φορολογικοί επόπτες που ανέλαβαν την έρευνα φέρεται να πέρασαν πάνω από ένα χρόνο για να συγκεντρώσουν στοιχεία, μεταξύ άλλων, εξετάζοντας λεπτομερώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επισκέψεις της Σακίρα σε αγαπημένα της μέρη στη Βαρκελώνη, προκειμένου να στηρίξουν την υπόθεσή τους, ότι φοροδιαφεύγει.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε περάσει 242 ημέρες στην Ισπανία το 2012, 212 ημέρες το 2013 και 243 ημέρες στη χώρα το 2014, προτού της απαγγείλουν κατηγορίες για έξι περιπτώσεις φορολογικής απάτης.

Η υπεράσπιση της Σακίρα

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια αρνήθηκε κάθε παράβαση που της καταλογίζουν, δηλώνοντας ότι διατηρούσε πάντα «άψογη φορολογική συμπεριφορά και δεν είχε ποτέ φορολογικά προβλήματα στο παρελθόν». Η τραγουδίστρια προσέλαβε κορυφαίους συμβούλους, μεταξύ των οποίων και η PriceWaterhouseCoopers, για να χειριστεί τα οικονομικά της ζητήματα και ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν ξεπέρασε τις 183 ημέρες παρουσίας στην Ισπανία που απαιτούνται για να θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα