Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η μεγάλη γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού «RUN GREECE-Ηράκλειο 2021».

Η δράση, που πραγματοποιείται για όγδοη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές και πάντα με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο παραλιακό μέτωπο, με εκκίνηση έξω από το στάδιο στην οδό Σπύρου Μουστακλή, διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο προς το «Τάλως» και επιστροφή και τερματισμό μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο και μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες δρομείς.

Τα φετινά έσοδα από τον αγώνα Run Greece Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης θα διατεθούν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Πρώτος τερμάτισε ο παννελληνιονίκης με καταγωγή από την Σητεία, Γιάννης Ζερβάκης, ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε στο Run Greece η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια του στίβου Άννα Βασιλείου, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.