Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα πέθανε από τεράστια ποσότητα κεταμίνης – Χορηγήθηκε ενδοφλέβια, λέει το πόρισμα

Από την ουσία της κεταμίνης προκλήθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, κατά την οποία έχει προφυλακιστεί η μητέρα της άτυχης 9χρονης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αυτός προκλήθηκε από δηλητηρίαση με τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, η οποία της χορηγήθηκε ενδοφλέβια και σε τεράστιες ποσότητες.

Τίθεται έτσι το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο. Οι ιατροδικαστές ζητούν, δε, να γίνει το συντομότερο δυνατόν η εκταφή, προκειμένου να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Στην τοξικολογική έκθεση διαπιστώθηκε η παρουσία της κεταμίνης και μεταβολίτη της στο αίμα της Τζωρτζίνας, σε συγκέντρωση που ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Σε συσχετισμό που έκαναν οι ιατροδικαστές με 114 θανάτους που ειχαν προέλθει απο κεταμίνη (μελετήθηκε η σχετική ιατροδικαστική βιβλιογραφία), διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα της ουσίας δεν ξεπερνούσε τα 2,4mg/ml.

Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τεράστια, και σχεδόν τρεις φορές πάνω από την ποσότητα που είναι ικανή να σκοτώσει! Η χορήγηση, δε, έγινε ενδοφλέβια, όπως συμπεραίνουν οι ιατροδικαστές, εξετάζοντας τον άμεσο χρόνο που επήλθε ο θάνατος, από τη χορήγησή της.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου, ενώ «απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα».

Σημειώνεται ότι οι ιατροδικαστές πήραν δείγματα από τον εγκέφαλο, τον θώρακα, το ήπαρ και τα νεφρά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα