Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η απολογία της – Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για εξαίρεση της προέδρου

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (15.11.23) η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η σημερινή δίκη είναι επεισοδιακή, καθώς διακόπηκε πολλές φορές, μετά από αίτηση για εξαίρεση της προέδρου από τον Αλέξη Κούγια, με την εισαγγελέα ωστόσο να την απορρίπτει και τελικά η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας καταλόγισε υπόνοιες μεροληψίας στην πρόεδρο του ΜΟΔ, ζητώντας την εξαίρεσή της.

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει αυτό είναι εμφανές στις πράξεις του», επισήμανε η εισαγγελέας της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξηγώντας ότι:

«Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος. Η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο».

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε για την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την οποία κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας: «Στο σύνολο τους οι λόγοι δεν αφορούν σε πραγματικά γεγονότα ούτε προέκυψε κάτι αντικειμενικά εμφανές ότι η πρόεδρος έχει προσωπική σχέση ή προσπαθεί να κατευθύνει τη συζήτηση σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Πηγήnewsit.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα