Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς

Πρέπει να διαβάσετε

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-31 σήκωσαν οι Ρώσοι για να αναχαιτίσει ένα αεροσκάφος περιπολίας τύπου P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που προσέγγιζε τον εναέριο χώρο της πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το νέο περιστατικό έγινε στον απόηχο της αποκάλυψης ότι ένας Ρώσος πιλότος εκτόξευσε σκόπιμα πυραύλους εναντίον ενός αεροσκάφους επιτήρησης της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα πέρυσι, ανέφερε το BBC στις 14 Σεπτεμβρίου – ένα περιστατικό που η Ρωσία είχε προηγουμένως αποδώσει σε «τεχνική δυσλειτουργία».

Όπως αποκάλυψε το BBC οι υποκλαπείσες επικοινωνίες έδειξαν ότι ο πιλότος ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-27 πυροβόλησε εναντίον του άοπλου βρετανικού αεροσκάφους τον Σεπτέμβριο του 2022, αφού έλαβε μια διφορούμενη εντολή από ρωσικό επίγειο σταθμό και ότι ο συγκυβερνήτης του προσπάθησε να τον πείσει να σταματήσει. το βρετανικό αεροσκάφος Rivet Joint διαθέτει αισθητήρες για την υποκλοπή επικοινωνιών και το πλήρωμά του θα μπορούσε να ακούσει το περιστατικό.

ΠηγήCnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα