Πολύ θετικά μηνύματα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που αναπτύσσει η Ρωσία μετέφερε ο απεσταλμένος του Open ΤV στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός. Η Ρωσία έχει στα πλάνα της ανάπτυξη τριών εμβολίων, με το πρώτο το Sputnik V να είναι στην τρίτη φάση, ενώ έχει δοκιμαστεί ήδη σε 3.000 εθελοντές με μόνο το 10% να έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα. Το δεύτερο ξεκινάει την πρώτη φάση του από τις 15 Οκτωβρίου και το τρίτο αναμένει έγκριση για να ξεκινήσει έρευνες.

Μάλιστα όπως μετέφερε ο Θανάσης Αυγερινός, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στον ΟΗΕ, προσφέρθηκε να εμβολιαστούν δωρεάν όλοι οι υπάλληλοι του, ενώ σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του ρωσικού ινστιτούτου επιδημολογιακών και μικροβιολογικών ερευνών Γκαμαλέγια, μέχρι το τέλος του μήνα  5 με 6 εκατομμύρια δόσεις θα είναι έτοιμες.

Όσο για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας της Ρωσίας είπε «όταν θα έχουμε εμβολιασμένους το 70% του πληθυσμού, σε 9 με 12 μήνες». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι παραγγελίες για το ρωσικό εμβόλιο φτάνουν τα 1,2 δισ. δόσεις από πολλές χώρες του κόσμου.

Πηγή: ethnos.gr