Ρωσική επίθεση με drone στο γραφείο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση

Kτήριο της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) – AP Photo
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Επίθεση με στόχο το γραφείο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στο Κίεβο εξαπέλυσε νωρίτερα την Παρασκευή η Ρωσία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι «ένα ρωσικό drone έπληξε το κεντρικό κτήριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, στην οδό Βολοντίμιρσκα στο Κίεβο, απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας».

«Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο και όσοι επλήγησαν θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια. Το drone είχε ως άμεσο στόχο το γραφείο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας στο συγκεκριμένο κτήριο» σημείωσε ο Ζελένσκι επισημαίνοντας ότι εχει δώσει εντολή για ανάλογη απάντηση.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, τόνισε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters είπαν ότι είδαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας έπειτα από επίθεση ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης, είπαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Πηγή: Cnn.gr

Προηγούμενο

Γ. Πιτσιλής: «Να καθαρίσουμε το τοπίο»– Νέα εποχή στις αγροτικές πληρωμές με διαφάνεια και ψηφιοποίηση

Επόμενο

ΕΟΦ: Αυστηρή προειδοποίηση για επικίνδυνα συμπληρώματα και φάρμακα στο ίντερνετ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα