Ρωσία: Όλοι οι επικεφαλής ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης εγκατέλειψαν τη χώρα

Πρέπει να διαβάσετε

Όλοι οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ ομάδας πρωτοβουλίας «Βίχοντ» η οποία χαρακτηρίσθηκε από τις ρωσικές αρχές ως ΜΚΟ «ξένος πράκτορας», εγκατέλειψαν την Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

«Αναγκαστήκαμε να μετεγκατασταθούμε στο εξωτερικό και να μην αναφέρουμε την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε, για λόγους ασφαλείας των συνεργατών μας. Με το που άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορούσαμε ως οργάνωση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της «Βίχοντ», Αλεξάντρ Βαρόνοφ.

«Δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την ασφάλεια της διοίκησής μας, σε περίπτωση που παραμείνει εδώ (σ.σ. στην Ρωσία). Και για όλους αυτούς τους λόγους ασφαλείας, τις ενισχυόμενες διώξεις και τη λογοκρισία, πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς με τη συνείδησή μας, ακόμη και αν μιλάμε για κάποια πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιους συμβιβασμούς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το εξωτερικό, για να είμαστε έντιμοι με τους εαυτούς μας και με τους αποδέκτες μας και για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό στην σημασία του οποίου πιστεύουμε», τόνισε ο Βαρόνοφ.

Η «Βίχοντ» ανακοίνωσε ότι η μετεγκατάσταση της διοίκησης της οργάνωσης, της δίνει τη δυνατότητα να μετεξελιχθεί από περιφερειακή σε διεθνή οργάνωση. Παράλληλα,  ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθεί να παρέχει ψυχολογική και νομική υποστήριξη, ενώ οι δικηγόροι της θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πελατών τους στα δικαστήρια και στους κρατικούς φορείς.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα