Ρομπίνιο: Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας ζήτησε την έκδοσή του από τη Βραζιλία μετά την καταδίκη του για βιασμό

Ο παλαίμαχος διεθνής Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστής Ρομπίνιο, με καριέρα στη Ρεάλ Μαδτίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μίλαν, έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών για βιασμό στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας φέρεται να ζήτησε την έκδοση του Ρομπίνιο από τη Βραζιλία, αλλά και του φίλου του Ρικάρντο Φάλκο, ο οποίος ήταν ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο σεξουαλικής βίας που έλαβε χώρα το 2013 σε νυχτερινό κέντρο στο Μιλάνο.

Ο Ρομπίνιο και ο Φάλκο καταδικάστηκαν για τον βιασμό μιας 22χρονης Αλβανίδας τον Ιανουάριο του 2013. Εκείνη την εποχή, η γυναίκα βρισκόταν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο με τον Ρομπίνιο και πέντε φίλους του, οι οποίοι και εμφανίζονται να «την άφησαν αναίσθητη και ανίκανη να αντισταθεί», σύμφωνα με την έρευνα. Στη συνέχεια την οδήγησαν σε απομονωμένο χώρο, όπου την ανάγκασαν σε «πολλαπλές και αλλεπάλληλες σεξουαλικές σχέσεις».

Η καταδίκη του Βραζιλιάνου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή ήρθε έτσι τον περασμένο Ιανουάριο και πλέον η τύχη του βρίσκεται στα χέρια των αρχών της πατρίδας του, οι οποίες δεν συνηθίζουν πάντως να συναινούν εύκολα στην έκδοση κατηγορουμένων. Τα Μέσα στη Βραζιλία υποστηρίζουν όμως, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία για να εκτίσει την ποινή του στη χώρα του.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα