Στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, βρέθηκε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, όπου και αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της πόλης, αλλά και στην οικονομική δυσπραγία που βρίσκονται οι επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας.

«Η επιδημιολογική εικόνα των Χανίων μας ανησυχεί, αλλά δεν μας πανικοβάλλει», ανέφερε ο κ. Ροζάκης, εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. «Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση, ώστε να τηρούνται τα μέτρα και να μειώνονται τα κρούσματα. Μια τουριστική περιοχή όπως τα Χανιά, δε μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχει μια ηρεμία. Πρέπει ο ρυθμός των εμβολιασμών να αυξηθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα του «απολογισμού» της πανδημίας, δεδομένου ότι δεν έχει έρθει ακόμη το τέλος της. Επικαλούμενος μάλιστα, τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ανέφερε ότι «το 81% των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης, το 63% έχει μείωση του τζίρου έως και 30%, ενώ μόλις το 18% δηλώνει σταθερό τζίρο εν μέσω πανδημίας και πρόκειται κατά κύριο λόγο σε μεγάλες αλυσίδες επιχειρήσεων».

Ωστόσο, ο κ. Ροκάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει βοηθήσει με μέτρα στήριξης, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά. «Από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα τα μέτρα στήριξης κινούνται προς την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας. Η ρευστότητα  είναι πολύ σημαντική, το ίδιο όμως και ο διακανονισμός των χρεών», τόνισε ο ίδιος, ενώ σχολιάζοντας το «κόκκινο» της Κομισιόν στο αίτημα των επιμελητηρίων για μείωση του χρέους, ανέφερε πως «δε πρέπει να σταματάμε να διεκδικούμε. Ένα μέτωπο ήταν το ευρωπαϊκό, δηλαδή η Κομισιόν και ένα είναι το εθνικό, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται σωστή συνεργασία και η χρυσή τομή θα βρεθεί».