Ρωγμές έχει υποστεί το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΑΤ Σητείας, όπως αποκαλύπτει μέσα από δημοσίευσή του ο Γιώργος Καρτσάκης.

Οι αστυνομικοί ζητούν αυτοψία στο σημείο καθώς θεωρούν πως βρίσκεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Σήμερα 13-10-2021, έπειτα από τον σεισμό εντάσεως 6,2 ρίχτερ που έπληξε το Νομό Λασιθίου και κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, επισκέφτηκα μαζί με τον Οργανωτικό Γραμματέα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗ Κωνσταντίνο το Α.Τ. Σητείας για να ενημερωθούμε για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν.

Έπειτα από συνομιλίες που είχαμε με τους συναδέλφους αλλά και με τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας, διαπίστωσαμε και οι ίδιοι ότι το κτίριο που στεγάζεται το Α.Τ. Σητείας μαζί με το Κ.Α.Ε. Σητείας, έχει υποστεί πολλές ρωγμές σε διάφορα εμφανή σημεία, οι οποίες δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στο αστυνομικό προσωπικό.

Κατόπιν αυτών καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν ΑΜΕΣΑ σε αυτοψία του κτιρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η στατικότητά του και κατ’ επέκταση η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται.

Με παλαιότερα έγγραφα και ανακοινώσεις μας, είχαμε θίξει εκτός από την παλαιότητα του κτιρίου, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο μίσθωμα από το Ελληνικό Δημόσιο, και την έλλειψη σε πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. καθόσον δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

Επίσης, εύλογο είναι το ερώτημα κατά πόσο ένα τόσο παλαιό κτίριο μπορεί να αντέξει έναν ακόμη σεισμό παρόμοιου μεγέθους ή έστω έναν μικρότερο πιθανό μετασεισμό; Είναι πλέον απαραίτητη η μεταστέγαση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Σητείας, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο που να προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους και καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σητεία είναι ένας διεθνής τουριστικός προορισμός.”