Η τεράστια συμμετοχή στην πρόσκληση ενός Ολλανδικού τουριστικού πρακτορείου που οργάνωσε το πείραμα με τις διακοπές Ολλανδών εν μέσω πανδημίας στη Ρόδο δείχνει την τεράστια επιθυμία των πολιτών να κάνουν διακοπές και να ταξιδέψουν. Αυτό ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Ρόδου Κώστας Ταρασλιάς, καθώς όπως είπε τα αιτήματα ήταν 25.000 ενώ επιλέχτηκαν μόλις 189 από αυτούς.

«Οι όροι για αυτό το ταξίδι είναι πολύ αυστηροί καθώς δεν έχουν δικαίωμα να βγουν από το ξενοδοχείο ενώ όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα μείνουν σε καραντίνα δέκα μέρες. Η μεγάλη προσφορά από 25.000 πολίτες στην Ολλανδία δείχνει τη λαχτάρα του κόσμου να ταξιδέψει να κάνει διακοπές» ανέφερε ο κ. Ταρασλιάς.

Ο αντιδήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα πλεονεκτήματα που δίνει αυτό το πείραμα καθώς όπως είπε για πρώτη φορά γίνεται μία εκδρομή σε καιρό που δεν γίνονται εκδρομές και πως  «η διαφήμιση για τη Ρόδο αλλά και για τη χώρα στο εξωτερικό και όχι μόνο στην Ολλανδία είναι πολύ μεγάλη».

Το μεγάλο ζητούμενο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρόδου είναι να μην χαθεί η φετινή τουριστική σαιζόν γιατί κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την οικονομία όχι μόνο της Ρόδου αλλά ολόκληρης της χώρας.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη να προσέξουμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες ώστε να καταφέρουμε να μειωθούν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία καλή τουριστική σαιζόν. Τέτοια ταξίδια όπως αυτό που τώρα είναι σε εξέλιξη στη Ρόδο δεν μας σώζουν. Θα πρέπει όμως να γίνουν όταν ξεκινήσει η σαιζόν έλεγχοι στα αεροδρόμια και στα λιμάνι ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα νούμερα της πανδημίας και να μην γίνει ότι πέρσι. Εμείς θα είχαμε και έναν πολύ καλό Νοέμβριο πέρσι όμως χάθηκε καθώς έκλεισε η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταρασλιάς.