Την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά και τους αποκλεισμούς υποψηφίων από Πανεπιστήμια, σχολίασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Ζαχαρίας Ρηγάκης. 

Όπως εξήγησε, από τη μέρα που θεσμοθετήθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής, είχαν επισημάνει ότι θα δημιουργηθούν θέματα. «Θεωρώ ότι πολλοί γονείς και μαθητές θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, και μάλιστα θα δικαιωθούν. Δε γίνεται να υπάρχουν μαθητές με 4.000 μόρια πάνω και να μην μπαίνουν σε σχολές, όπου μπαίνουν μαθητές με 4.000 μόρια λιγότερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, παρόλο που, όπως σημείωσε, «ξέρει καλά να μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλους». «Έχει ξεσηκώσει τον εκπαιδευτικό κόσμο δύο χρόνια τώρα, δε μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες. Είναι στο χέρι της να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα και να πάμε στο παλιό σύστημα. Τέσσερεις στους δέκα πλέον δε μπορούν να κάνουν καν μηχανογραφικό. Ήταν ένα σχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν ότι εξισώθηκαν τα πτυχία πανεπιστημίου με τα κολλέγια. Αυτό που έγινε τώρα, είναι ένα δώρο για τα κολλέγια», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.