Ρεύμα: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις – Το πρωί της Τρίτης οι ανακοινώσεις

Το πρωί της Τρίτης 31/1 στις 09:30 το πρωί θα ανακοινώθούν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για την κατανάλωση του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Ενέργειας. 

Οι μειωμένες χρεώσεις των παρόχων ενέργειας, με φόντο τις χαμηλότερες τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος και στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, παράλληλα με τις επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης θα φέρει πολύ χαμηλότερες χρεώσεις.

Σημειώνεται πως η μέση τιμή χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων για τον Φεβρουάριο, ανέρχεται σε 0,21 ευρώ/kWh, καταγράφοντας πτώση άνω του 50% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν κινήθηκε κοντά στα 0,44 ευρώ/KWh.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κρατικές επιδοτήσεις του Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι οι χαμηλότερες από τότε που ξεκίνησε το κλιμακωτό σύστημα, κοντά στα 0,05 ευρώ/KWh, από το Ταμείο Ενεργειακής Μεταβάσης (ΤΕΜ) για τον Ιανουάριο.

Τι θα αλλάξει στις επιδοτήσεις

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου είναι το σενάριο να υπάρξει επιδότηση μόνο για όσα νοικοκυριά καταναλώσουν κάτω από 500 KWh τον Φεβρουάριο και μηδενική επιδότηση για τη βιομηχανία.

Αλλά και το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η επιδότηση σε όλες τις κλίμακες, ωστόσο να είναι μεγαλύτερη για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα