Ρεύμα: Πού θα κυμαίνεται η επιδότηση Οκτωβρίου – Την Τετάρτη οι επίσημες ανακοινώσεις

Κορυφώνεται η αγωνία των καταναλωτών για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος που αναμένεται να δοθούν για τον Οκτώβριο και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται.

Ειδικότερα, η επιδότηση του ρεύματος αναμένεται να είναι υψηλότερη από τον Αύγουστο, αλλά χαμηλότερη από τον Σεπτέμβριο.

Τον Αύγουστο, ειδικότερα, η επιδότηση έφτασε κοντά στα 0,34 ευρώ και η τελική τιμή για την πλειονότητα των καταναλωτών ήταν τα 0,15 ευρώ η κιλοβατώρα. Τον Σεπτέμβριο, η επιδότηση σχεδόν διπλασιάστηκε και έφτασε τα 0,64 ευρώ η κιλοβατώρα και η τιμή παρέμεινε ίδια.

Όσον αφορά τώρα στον Οκτώβριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέφανου Σίσκου για το OPEN, η επιδότηση θα κινηθεί μεταξύ 0,40 και 0,50 ευρώ, με πιθανότερη τιμή τα 0,45.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τιμές κάτω από τα 0,20 ευρώ και να κινηθούν μεταξύ 0,15 και 0,17.

Η επιδότηση θα είναι οριζόντια για την πρώτη κλίμακα που αναμένεται να τοποθετηθεί στις 500 κιλοβατώρες και από εκεί και πάνω, θα μειώνεται -εκτός και αν επιτυγχάνονται στόχοι εξοικονόμησης.

Το ποσό της επιδότησης για το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο, η επιδότηση που θα είναι οριζόντια για όλους θα αυξηθεί κατά πολύ -σε σχέση με το 2021- και θα κινηθεί στην περιοχή των 80 ευρώ η μεγαβατώρα. Θα αυξηθεί δηλαδή κατά 300% λόγω της εκτίναξης της τιμής του καυσίμου.

Αναλυτικά πόση είναι η αύξηση του φυσικού αερίου:

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν 30 ευρώ/μεγαβατώρα – Φέτος και συγκεκριμένα αυτόν τον μήνα είναι στα 180 ευρώ/μεγαβατώρα

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι με την επιδότηση των περίπου 80 ευρώ η μεγαβατώρα θα καλύψει μέρος και όχι το σύνολο των αυξήσεων. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται, ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης.

Πηγήethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα