Ρέθυμνο: Το «Χαμόγελο του παιδιού» στο πλευρό του 13χρονου που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό σε σχολείο

Πρέπει να διαβάσετε

Σοκ σε ολόκληρο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι άγριες σκηνές βίας σε βάρος 13χρονου μαθητή στο Ρέθυμνο που «είδαν» το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο  φαίνεται το ανήλικο αγόρι να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι από τα χέρια και τα πόδια ενός άλλου παιδιού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και τη Μαρία Μπινιχάκη, η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Ρέθυμνο Μαρία Φουσταλιεράκη, ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, άμεσα ο οργανισμός δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, δηλώνοντας υποστήριξη προς το 13χρονο θύμα και την οικογένειά του αλλά και σε κάθε παιδί που είναι θύμα ενδοσχολικής βίας.

Μάλιστα, αυτό που επεσήμανε η κ. Φουσταλιεράκη για την περίπτωση του 13χρονου μαθητή στο Ρέθυμνο, είναι ότι ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε νωρίτερα, από την ημέρα που δημοσιεύθηκε.

Σύμφωνα με την κ. Φουσταλιεράκη, ανέκαθεν σημειώνονταν περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού, όμως τα τελευταία χρόνια καταγράφουν αύξηση. Το θετικό όμως, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι οι μαθητές-θύματα, βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν. «Η ένταση του φαινομένου έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φουσταλιεράκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Φουσταλιεράκη:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα