Ρέθυμνο: Συνεχίζεται την Τετάρτη η δίκη για το βιασμό του 20χρονου Γιάννη

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση: 14.38

Με την κατάθεση του 20χρονου Γιάννη, του παιδιού με νοητική στέρηση που έπεσε θύμα κακοποίησης, αλλά και αλλεπάλληλων βιασμών από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά Χανίων θα συνεχιστεί αύριο, Τετάρτη, η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΜΟΔ Ρεθύμνου.

Κατηγορούμενοι είναι ο πατέρας του Γιάννη, δύο ιερείς -ένας εκ των οποίων είναι και θείος του θύματος- ο αδερφός του δεύτερου ιερέα και ένας φίλος του πατέρα του νεαρού.

Αύριο το Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν ο Γιάννης είναι σε κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση για να καταθέσει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγνωστούν οι εννέα συνολικά καταθέσεις που έχει δώσει το παιδί μέχρι σήμερα. Επίσης αύριο θα αποφασιστεί εάν η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι, ενώ ο πατέρας του Γιάννη δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο. Το Δικαστήριο διόρισε συνήγορο υπεράσπισης και διέκοψε για περίπου μία  ώρα. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί. Στους 40 ανέρχονται συνολικά οι μάρτυρες, που αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες.

Δυναμική ήταν έξω από τα Δικαστήρια η παρουσία φορέων και συλλογικοτήτων, που ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Παρέμβαση έγινε και από την ΕΛΜΕ Χανίων, που ζητά να μην επιχειρηθεί καμιάς μορφής συγκάλυψη στην υπόθεση.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία του κατά συρροή βιασμού, ενώ ο πατέρας για συνέργεια και άλλα αδικήματα.

.

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα