Έντονες διαμαρτυρίες προκύπτουν τις τελευταίες μέρες από κατοικούς του Ρεθύμνου, σχετικά με το σκοτάδι που επικρατεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η ελλιπής φωταγώγηση της πόλης, οδηγεί σε κατασκότεινους δρόμους και στενά, με αποτέλεσμα και την επικινδυνότητα της διέλευσης από πλευράς πεζών, αλλά και τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος, από πλευράς οδηγών.

Το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται έντονα στις περιοχές του Μασταμπά, της Καλλιθέας, αλλά και της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Μάλιστα, κάτοικος της οδού Ελεύθερνας, δηλώνει:

«Η φωταγώγηση είναι ελλιπής σε όλη την Ψυχουντάκη, σε όλη την Κονδυλάκη και σε πολλά σημεία του Μασταμπά. Το μόνο σημείο που φωτίζεται σωστά είναι στην οδό Κουρμούλη και στον Κουμπέ.  Ακόμα και η έξοδος της πόλης είναι σκοτεινή. Πρέπει να γίνουν ενέργειες, διοτί είναι επικίνδυνο να περπατάμε και να οδηγάμε με τέτοιες συνθήκες».

Από την άλλη, η περιοχή του Περιφερειακού, η οποία φωταγωγήθηκε φέτος το καλοκαίρι, με 110 φωτιστικά, φαίνεται πως δεν ικανοποιεί πλήρως τους κατοίκους της πόλης. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, τα φωτιστικά έχουν τοποθετήσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να ενοχλούν στο μάτι τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ παράλληλα, δεν φωτίζεται ολόκληρη η περιοχή, με αποτέλεσμα οι πεζοί, ανα διαστήματα, να μην έχουν καλή ορατότητα.