Μια πρωτοποριακή δράση κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο. 

Μαθητές όλων των τάξεων των σχολείων της πόλης ενημερώθηκαν για τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, μέσα από τις βιωματικές δράσεις που οργανώθηκαν με την υποστήριξη του ομίλου Grecotel, από τον δήμο Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Τροχαία και τον Ο.Κ.Α. «Πρέβελη».

«Οδηγώ, αλλά κυκλοφορώ με ασφάλεια» ήταν ο τίτλος της δράσης που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και την παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος μαθητών.

Ο General Manager του Ομίλου Grecotel, Ρεθυμνιώτης, Βασίλης Μηναδάκης δήλωσε: «Η Grecotel, η Ρεθεμνιώτικη εταιρεία που αποτελεί τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό και τουριστικό Όμιλο της χώρας, είναι πάντα πρωτοπόρος και ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν τη Νέα Γενιά και την ανάγκη να αποκτήσει βιωματικά τη Γνώση για ένα καλύτερο Αύριο.

Παραμένουμε πιστοί στο όραμα και τις αξίες του ιδρυτή Νίκου Δασκαλαντωνάκη που με τον αείμνηστο αδερφό του Τάκη σε δύσκολα χρόνια για το παντέρμο Ρέθεμνος πίστεψαν σε ένα ευοίωνο μέλλον για τον τόπο τους.

Στον Όμιλο Grecotel και στο ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν δυναμικά με δράσεις που βοηθούν ιδιαίτερα τους νέους για να έχουμε ένα περιβάλλον προόδου, ασφαλές και υγιές για όλους.

Το σύνθημά μας «ΑσύγΚΡΗΤΗ» Grecotel περνά σε όλα τα επίπεδα:

«ΑσύγΚΡΗΤΗ» για το Περιβάλλον

«ΑσύγΚΡΗΤΗ» για την Υγεία

«ΑσύγΚΡΗΤΗ» για την Ασφάλεια

«ΑσύγΚΡΗΤΗ» για την Παιδεία και τη Γνώση».

Ο επίσης Ρεθυμνιώτης, Senior Sales Manager Central Europe του ομίλου, Βαγγέλης Βασιλείου ανέφερε:

«H Grecotel «ΑσύγΚΡΗΤΗ» καινοτομεί για μια ακόμα φορά και συμμετέχει στην πρωτοποριακή κοινωνική δράση «Οδηγώ, αλλά κυκλοφορώ με ασφάλεια» σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, το Τμήμα Τροχαίας Ρεθύμνης και τον Σύλλογο ΟΚΑ Πρέβελη.

Στη Grecotel, αναγνωρίζουμε το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Τα τροχαία ατυχήματα, σχεδόν σε καθημερινή βάση, στερούν τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας. Ειδικά σε νέα παιδιά. Γι’ αυτό και θέλουμε με κάθε τρόπο να συμβάλουμε στην εξάλειψή του.

Με μεγάλη χαρά στηρίζουμε την προσπάθεια που υλοποιείται με σκοπό τα παιδιά όλων των τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων του Ρεθύμνου να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην σωστή οδηγική συμπεριφορά. Οι προσομοιώσεις που πραγματοποιούνται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής βοηθούν τους μικρούς να εξοικειωθούν με τον τροχονόμο, τις σημάνσεις, τους φωτεινούς σηματοδότες και τις διαβάσεις, και με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσφορά μας αυτή που αγγίζει 5.000 παιδιά στην πόλη μας δεν αποτελεί κοινωνική υποχρέωση αλλά ιερό καθήκον προς αυτούς που έρχονται από το αύριο…»

Η ανακοίνωση του Ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη-Grecotel και του Ιδρύματος Νίκος Δασκαλαντωνάκης NDF:

«H Grecotel «ΑσύγΚΡΗΤΗ» καινοτομεί για μια ακόμα φορά και συμμετέχει στην πρωτοποριακή κοινωνική δράση «Οδηγώ, αλλά κυκλοφορώ με ασφάλεια» σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, το Τμήμα Τροχαίας Ρεθύμνης και τον Σύλλογο ΟΚΑ Πρέβελη, με σκοπό τα παιδιά όλων των τάξεων όλων των δημοτικών σχολείων του Ρεθύμνου να εκπαιδευτούν στην σωστή οδηγική συμπεριφορά μέσα από προσομοιώσεις. 

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές σχεδόν σε καθημερινή βάση και ειδικά σε νέα παιδιά θέλουμε με κάθε τρόπο να συμβάλουμε στην εξάλειψή του.

Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Όμιλος μας υποστηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνου και του αθλητικού συλλόγου ΟΚΑ Πρέβελη για την εκπαίδευση όλων των μαθητών των δημοτικών σχολείων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής».