Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα αποτυπώνεται και στον αριθμό των νοσηλειών στο ΕΣΥ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που έφτασε σε αριθμό ρεκόρ σχετικά με τους «θετικούς» ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid.

«Στην κλινική νοσηλεύονται 24 ασθενείς θετικοί στον κορωνοιό. Καταγράφεται αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αυτός ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ για την κλινική covid του ΠΑΓΝΗ» τόνισε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Την ίδια ώρα είναι καλύτερη η εικόνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Στη ΜΕΘ τα πράγματα είναι καλύτερα. Είχαμε 7 διασωληνωμένους την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον έχουμε  5. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Χαρακτηριστικό του πόσο ευμετάβλητη είναι η κατάσταση τόσο στην κλινική covid όσο και στην εντατική για την πορεία της υγείας των ασθενών, αποτελεί το γεγονός ότι ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ενημερώθηκε και μετέφερε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ Κρήτης για έναν ακόμη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Σχετικά με τις «αντοχές» και τις πιέσεις που δέχεται το νοσοκομείο, ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε πως «έχουμε ακόμα περιθώρια. Έχουμε καταρτίσει σχέδιο για 26 ασθενείς στη ΜΕΘ με προοπτική για περαιτέρω αύξηση. Ευτυχώς δεν έχουμε νέα κρούσματα σε προσωπικό του νοσοκομείου».