Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία του Ηρακλείου

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία του νομού, με τις αρμόδιες Αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης σημείωσε πως μπορεί μέχρι στιγμής τα ποσοστά να έδειχναν μια σταθεροποίηση ωστόσο η χθεσινή ημέρα λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου και της αργίας σε 2 μεγάλες ενότητες του νομού, δεν είχε την πραγματική εικόνα.

«Σήμερα όμως καταγράφουμε ρεκόρ κρουσμάτων που έχουμε μέχρι τώρα από την αρχή της χρονιάς που διανύουμε. Μέχρι τώρα το ρεκόρ ήταν 45 μαθητές και 6 εκπαιδευτικοί, σήμερα έχουμε 52 κρούσματα σε μαθητές και 5 σε εκπαιδευτικούς. Το παρήγορο είναι ότι οι 52 μαθητές είναι σε 39 σχολεία, δηλαδή δεν έχουμε συγκέντρωση πολλών κρουσμάτων σε μια σχολική μονάδα ώστε να τίθεται θέμα κλεισίματος τάξης ή σχολείου. Ο αριθμός είναι ανησυχητικός και να επισημάνουμε ότι είναι ένα νούμερο παιδιών που έρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον. Με εξαίρεση μία ή δύο σχολικές μονάδες, επειδή είναι συστεγαζόμενο που έχουμε 13 κρούσματα, δεν έχουμε άλλες μονάδες που να έχουν συγκέντρωση κρουσμάτων. Είναι νούμερο που πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι στην τοπική κοινωνία και να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί. Μιλάμε για ένα σύνολο όμως 27,5 χιλ. μαθητών» σχολίασε ο κ. Μπελαδάκης.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν κλειστά τμήματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης, ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκαν σε ένα μέσο όρο 25 κρουσμάτων ανά ημέρα, με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων. «Χθες είχαμε 26 κρούσματα και σήμερα 36, αυτό μας ανησυχεί λίγο γιατί είδαμε μικρή αύξηση στον αριθμό των εκπαιδευτικών. Έχουμε 4 θετικούς εκπαιδευτικούς σήμερα σε σχέση με τους 1 – 2 που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε εικόνα για την εβδομάδα αυτή αλλά το 36 είναι ένα νούμερο που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα, οπότε καλό είναι να έχουμε το νου μας. Θα δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες αλλά μια μικρή αύξηση την παρατηρήσαμε».

Πρόσθεσε δε, πως και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού, δεν υπάρχουν κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα