Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κλήθηκε το πρωί της Τρίτης να επέμβει για πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε σούπερ μάρκετ στο Λονγκ Άιλαντ.

Αξιωματούχοι του αστυνομικού τμήματος της κομητείας Nassau επιβεβαίωσαν μια «ενεργή κατάσταση πυροβολισμών» σε κατάστημα της τοπικής αλυσίδας Stop & Shop.

Από την αστυνομική ενημέρωση έγινε γνωστό πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι άλλοι δυο τραυματίστηκαν, ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ο δράστης. Ο νεκρός ειναι ένας υπάλληλος 49 ετών, ενώ οι τραυματίες συνομιλούν με τους αστυνομικούς.

Ο δράστης έφυγε από το σούπερ μάρκετ, κρατώντας ένα μαύρο πιστόλι, ενώ φορούσε μια μαύρη μπλούζα κι ένα μαύρο καπέλο. Η αστυνομία αναγνώρισε σαν πιθανό ύποπτο έναν νυν ή πρώην υπάλληλο του καταστήματος.

«Τα σχολεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα, έχουν ειδοποιηθεί για να ασφαλίσουν τα κτίριά τους», ανέφερε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωση στα κοινωνικά μέσα. «Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμα και ζητάμε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους».

Οι εργαζόμενοι είπαν στην τοπική τηλεόραση ότι άκουσαν πυροβολισμούς σε έναν από τους πάνω ορόφους του σούπερ μάρκετ, όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή.

Πηγή: protothema.gr