Πυροβολισμοί στο Γάζι: Παραμένει στο νοσοκομείο ο 35χρονος δράστης – Εξιτήριο για τον αστυνομικό και τον 22χρονο

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου παραμένει ο 35χρονος που σκόρπισε τον πανικό στο Γάζι, όταν στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν αντέδρασε ανοίγοντας πυρ.

Ο άνδρας που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη καταδικαστική απόφαση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Όταν λάβει εξιτήριο θα μεταφερθεί στις φυλακές Χανίων.

Ο 36χρονος αστυνομικός, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά του 35χρονου, όπως και ο 22χρονος θαμώνας καφετέριας που τραυματίστηκε από τις σφαίρες του δράστη έλαβαν εξιτήριο.

Το χρονικό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, όταν ο 35χρονος, που παρακολουθούνταν από αστυνομικούς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, στάθμευσε το τζιπ που οδηγούσε στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου, για να πάρει καφέ. Μάλιστα κάλεσε σε παρακείμενη καφετέρια και ζήτησε να του φέρουν στο αυτοκίνητο δύο καφέδες.

Τα δύο οχήματα της αστυνομίας, ένα αγροτικό της Ασφάλειας και ένα αγροτικό της ΟΠΚΕ, που τον ακολουθούσαν σταμάτησαν επίσης. Το όχημα της Ασφάλειας μάλιστα στάθμευσε πιο μπροστά από αυτό του 35χρονου σε περίπτωση που ο τελευταίος προσπαθήσει να διαφύγει.

Ο 36χρονος αστυνομικός πλησίασε το όχημα του 35χρονου από την θέση του συνοδηγού και φώναξε «αστυνομία». Τότε ο 35χρονος άρπαξε το πιστόλι που είχε δίπλα του -πηγές αναφέρουν πως το είχε ή στο κάθισμα του συνοδηγού η δίπλα στο κιβώτιο ταχυτήτων- και πυροβόλησε από απόσταση αναπνοής τον αστυνομικό.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του, όμως φαίνεται πως δεν τα κατάφερε και έτσι κατέβηκε από το όχημά του και συνέχισε να πυροβολεί για να διαφύγει πεζός.

Τότε ήταν που οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με έναν άνδρα της ΟΠΚΕ να τον τραυματίζει στο πόδι. Ο 35χρονος έχασε την ισορροπία του, το όπλο του έφυγε από το χέρι και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 35χρονος πυροβόλησε αρκετές φορές με μία από τις σφαίρες να τραυματίζει τον άτυχο 22χρονο που βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια. Μάλιστα βρέθηκε και η συγκεκριμένη βολίδα.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα