Πτωτικές τάσεις στον τοπικό τουρισμό – Mea culpa από ξενοδόχους για την αύξηση των τιμών

Πρέπει να διαβάσετε

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στον τοπικό τουρισμό και παρά την ισορροπία στις αφίξεις, η μείωση των διανυκτερεύσεων επηρεάζει με τη μορφή ντόμινο το ύψος των εσόδων. Παράγοντες της ξενοδοχοβιομηχανίας επιχειρούν να προσελκύσουν επισκέπτες με πακέτα προσφορών ενώ η κορύφωση της τουριστικής περιόδου θα καθορίσει το τελικό πρόσημο. Εξάλλου θετικά είναι τα μηνύματα από τις προκρατήσεις για τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες στην Κρήτη.

Ο μήνας «αιχμής» της τουριστικής περιόδου ξεκίνησε εντυπωσιακά όσων αφορά στις διανυκτερεύσεις τουριστών στην Κρήτη και η ισχυρή δυναμική του Αυγούστου μπορεί να περιορίσει τις απώλειες.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης αναδεικνύει ένα μείζον θέμα για την τιμολογιακή πολιτική και τις διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων τα τελευταία χρόνια.

«Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από πέρυσι. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να έχουμε άνοδο στις τιμές μας. Είναι ένα στοιχείο το οποίο έπρεπε να έχουμε προσέξει», δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης στο creta24.gr συμπληρώνοντας πως «πολλοί ξενοδόχοι προχώρησαν τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές αυξήσεις. Αυτό προκάλεσε κάμψη στις πληρότητες των ξενοδοχείων. Έπρεπε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση».

Πολλοί ξενοδόχοι έχουν ήδη ξεκινήσει πακέτα προσφορών σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών της τελευταίας στιγμής αλλά και ανταγωνισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων που έχουν απορροφήσει μεγάλη μερίδα τουριστών.

«Ο Αύγουστος ξεκίνησε πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα καλύψει ένα μέρος από τις απώλειες του Ιουλίου», τόνισε ο Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα