Πτώση Antonov: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Στρατού Ξηράς για την περισυλλογή των επικίνδυνων υλικών

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των ειδικών σωμάτων του στρατού για τα επικίνδυνα υλικά του αεροσκάφους Antonov που έπεσε στην Καβάλα.

Οι μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς του Ελληνικού Στρατού από Δράμα, Λιτόχωρο και Αλεξανδρούπολη, όπως και η ομάδα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου (ΕΔΛΟ) ΠΒΧ (Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής) Άμυνας από την Πάχη Μεγάρων έχουν ανοίξει την περίμετρο ελέγχου σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους.

Τα στελέχη του Στρατού προβαίνουν σε εκκαθαρίσεις από ενεργά βλήματα-πυρομαχικά, επιχειρούν την ασφαλή μεταφορά τους, την επιτόπια εξουδετέρωση ακόμη και με ελεγχόμενες εκρήξεις, αν κριθεί αναγκαίο.

Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η περισυλλογή κομματιών του μοιραίου αεροσκάφους, τα οποία θα μεταφερθούν σε συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να γίνει μια «συναρμολόγηση» ελέγχου των εξαρτημάτων, του κινητήρα και άλλων μερών, που θα μπορούσαν να αναδείξουν στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως προκάλεσαν την πτώση του.

Οι ναρκαλιευτές-πυροτεχνουργοί του Στρατού έχουν ανοίξει ασφαλείς διαδρόμους προσέγγισης των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυό τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης αναφέρουν ότι σε 3-5 ημέρες θα ολοκληρωθεί το πλήρες «καθάρισμα» της περιοχής του αεροπορικού δυστυχήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα