Από τον Ιούνιο, η Κρήτη εντάσσεται και πάλι στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από ανακοίνωση της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας σήμερα, βάσει της οποίας, ακόμα 80 από τα αεροσκάφη της θα αρχίσουν να πραγματοποιούν πτήσεις και πάλι τον Ιούνιο, προκειμένου μεταξύ άλλων να εξυπηρετούν τουριστικούς προορισμούς, αφού η εταιρία καθήλωσε το μεγαλύτερο μέρος των αεροπλάνων της, λόγω της πανδημίας. Από τον Ιούνιο 160 συνολικά αεροπλάνα του ομίλου θα πετούν, την ώρα που στα τέλη του 2019, ο όμιλος είχε 763 αεροσκάφη.

«Διαισθανόμαστε μια μεγάλη επιθυμία και προσμονή από τον κόσμο για να ταξιδέψουν και πάλι. Ξενοδοχεία και εστιατόρια ανοίγουν σιγά-σιγά και σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς», δήλωσε ο Χάρι Χοχμάιστερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρίας. «Με τη δέουσα προσοχή, τώρα καθιστούμε εφικτό για τους ανθρώπους να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και να βιώσουν αυτό που τους έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ως το θετικό της ημέρας χαρακτήρισε, μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, την ανακοίνωση της Lufthansa, ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας πως αν κάποιοι αποφασίσουν υπό αυτές τις συνθήκες να πάνε διακοπές, είναι σίγουρο ότι στις πρώτες επιλογές θα είναι η Ελλάδα, η οποία θεωρείται ασφαλής προορισμός.

Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένονται ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον τουρισμό και τις μεταφορές.