Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα «κινηματογραφοθεραπείας» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Πρέπει να διαβάσετε

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα πραγματοποιήσει ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κινηματογραφοθεραπείας» , ανοιχτό για την κοινότητα της πόλης των Χανίων. Θα υλοποιείται για τους επόμενους 5 μήνες του τρέχοντος έτους, κάθε Παρασκευή 10:00 π.μ., σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, χωρίς οικονομικό αντίτιμο.

Σκοπός του προγράμματος λόγω των αυξημένων αναγκών ζήτηση υπηρεσιών ψυχικής υγείας από τη μία και η αδυναμία να ανταποκριθεί το σύστημα σε όλα τα αιτήματα ,είναι να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να μετέχουν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα που θα έχει τη μορφή συμμετοχικής διαδικασίας, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που παρέχει η Κινηματογραφοθεραπεία, προκειμένου να επεξεργαστούν ζητήματα που τους αφορούν τόσο στο προσωπικό επίπεδο, όσο και στη σύνολη κοινωνική συλλογική ζωή.

«Κανείς δεν θα είχε τη ανάγκη της τέχνης αν στον κόσμο βασίλευαν η ομορφιά και η αρμονία. Ο άνθρωπος δεν θα έψαχνε την αρμονία σε άλλες δραστηριότητες. Θα ζούσε μέσα της. Η τέχνη γεννιέται από τις κακοτεχνίες του κόσμου»  αναφέρει  ο  Αντρέι Ταρκόφσκι.

Έναρξη προγράμματος Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ.

Οργάνωση και υπεύθυνη υλοποίησης προγράμματος

Ελένη Τάκη

Ψυχολόγος MSc, Κέντρο Ψυχική Υγείας Γ.Ν.Χ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

2821340400 και 2821340518 ( Πρωινές ώρες)

E mail : takilena@yahoo.gr

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα