Σήμα κινδύνου για τις αυξητικές τάσεις του κορωνοϊού στην Κρήτη έστειλε η καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA σημείωσε πως «τα νοσοκομεία γεμίζουν με αλματώδεις ρυθμούς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όλοι οι Κρητικοί να θεωρήσουν πως το νησί είναι στο βαθύ κόκκινο. Να συμπεριφέρονται δηλαδή στην καθημερινότητά τους σαν να βρίσκονται σε καθεστώς έκτακτων αυστηρών περιοριστικών μέτρων».

Αναφερόμενη στα δυσμενή στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση των λυμάτων εκτίμησε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου.

«Τα στοιχεία από την εξέταση των λυμάτων σε περιοχές της Κρήτης δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες στο νησί θα καταγραφούν αυξημένα κρούσματα», σημείωσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Ειδικότερα μάλιστα για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου όπου καταγράφεται αύξηση άνω του 300% μέσω της εξέτασης των αστικών λυμάτων, πρόσθεσε πως «είναι θέμα ημερών και η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου να μπει στο βαθύ κόκκινο».