Ένας 21χρονος αγνοείται στον ποταμό Νέστο, μετά από βουτιά που έκανε το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το xanthinea, ο νεαρός ήταν με συγγενείς και φίλους στο πολυσύχναστο ποτάμι της Ξάνθης και επιχείρησε βουτιά. Τα ίχνη του χάθηκαν ενώ στο ποτάμι υπήρχαν ορμητικά νερά εκείνη τη στιγμή.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και εθελοντές που ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό.

Οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ και όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του. Τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ ενισχύει σήμερα και κλιμάκιο από την 2η ομάδα της ΕΜΑΚ Αυτοδυτών της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός έχει καταγωγή από το Όλβιο της Ξάνθης και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Καβάλα. Από την πλευρά τους, οι γονείς του που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο παρακολουθώντας τις έρευνες, αγωνιούν.

Η ΕΟΔ Ξάνθης αναφέρει για τις έρευνες:

«Ομάδα 5 εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης μετέβη εχθές στη Γαλάνη των στενών του Νέστου για να βοηθήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και την 4η ΕΜΑΚ από Κομοτηνή, στην ανεύρεση νέου άνδρα που χάθηκε μέσα στο ποτάμι. Οι έρευνες σταμάτησαν μόλις βράδιασε και συνεχίζονται σήμερα με το πρώτο φως της μέρας. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα υπάρχει συνδρομή 8 εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ Ξάνθης και μια ακόμα ομάδα από την ΕΟΔ Ροδόπης για να ενισχύσουν τις ομάδες της Πυροσβεστικής και της 4ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν στο συμβάν».

Πηγή: iefimerida.gr