Προβλήματα και σε περιοχές του Ηρακλείου από την κακοκαιρία – «Επί ποδός» οι Αρχές

Πρέπει να διαβάσετε

«Επί ποδός» βρέθηκε το Σαββατοκύριακο και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μίρκα Οικονομοπούλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός ανέφερε πως υπήρξαν πολλά περιστατικά αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα που απασχόλησαν τις Αρχές, όχι όμως στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Παραλιακή Λεωφόρο, στην Λ. Καζαντζίδη αλλά στις περιοχές του Κατσαμπά, της Νέας Αλικαρνασσού και του Καρτερού, όπου εκεί σημειώθηκε σημαντική βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημιές και εισροή υδάτων σε υπαίθριους, ιδιωτικούς χώρους και σε επιχειρήσεις.

Προβλήματα αντιμετώπισε το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» ενώ όπως ανέφερε ο κ. Παττακός, υπήρξε απεγκλωβισμός ατόμου από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, λόγω του όγκου του νερού, που «έπεσε» στον προαύλιο χώρο.

«Η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, τα αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκτιμώ, κινητοποιήθηκαν όλες οι Αρχές» σημείωσε ο κ. Παττακός.

Όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν στην Λεωφόρο Ικάρου, ο κ. Παττακός σημείωσε πως παίζει μεγάλη σημασία η μορφολογία του εδάφους. «Στην Λ. Ικάρου, καταλήγουν όλα τα νερά από τις παρακείμενες οδούς, τα ίδια νερά συνέχισαν και πήγαν με και τις Τεχνικές Σχολές, όπου σημειώθηκαν τα προβλήματα».  

Κλείνοντας, ο κ. Παττακός τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου, έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να ενισχυθεί το σύστημα ομβρίων, «και γι’ αυτό η πόλη άντεξε, δεν είχαμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Εκεί που ίσως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα είναι τα ανατολικά προάστια και πρέπει να γίνει μια ισχυρή παρέμβαση».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα