«Είναι προφανές, με βάση τα λύματα, ότι ανάλογα τα τεστ που θα γίνουν, θα ξεπεράσουμε τα 3.500 κρούσματα κορωνοϊού μέσα στην εβδομάδα», τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαϊδης και πρόσθεσε ότι στην Αττική αναμένονται από 1.500 έως 1.800 κρούσματα κάποια στιγμή το επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν σταθεροποιητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα.

«Φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου, στην Αττική τουλάχιστον, είναι της τάξης του 30%, που σημαίνει ότι δεν έχουμε μεγάλη αύξηση» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Γώγος: Συζητιέται η τρίτη δόση εμβολίου

Από πλευράς του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι οι άνω των 40 ετών πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

«Έχουμε έξαρση της πανδημίας, κυρίως στις νεαρές ηλικίες. Έχουμε αύξηση των νοσηλειών και αυτό δημιουργεί μία πίεση. Ευτυχώς δεν έχουμε την πίεση που φοβόμαστε. 40-60 είναι μια κρίσιμη ομάδα ανθρώπων, εκεί η κάλυψη είναι χαμηλή» είπε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου απάντησε ότι είναι «κάτι που συζητείται και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιες κατηγορίες πολιτών, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, έχουν μικρότερη ανταπόκριση.

Πηγή: cnn.gr