Η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα

Πρέπει να διαβάσετε

Την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατέβαινε από το αεροπλάνο στη Μόσχα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε την πρώτη του αντίδραση.

Σύμφωνα με το Open ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε ανάρτηση στο Telegram ανεβάζοντας φωτογραφίες από καταφύγια που απεικονίζουν παιδιά κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην Ουκρανία. Επιπλέον ανήρτησε και Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο.

Τις φωτογραφίες συνόδευε και μήνυμά του το οποίο ανέφερε ότι η ειρήνη στην Ουκρανία όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο θα έρθει μόνο όταν ο λαός της Ουκρανίας υπερασπιστεί τα εδάφη της, όταν εφαρμοστούν οι κανόνες του ΟΗΕ και επέλθει η δικαιοσύνη στον κόσμο.

Συνάντηση με τον Πούτιν με το ουκρανικό στην κορυφή της ατζέντας
Ο Κινέζος πρόεδρος αναμένεται να πιέσει για τον ρόλο του Πεκίνου ως δυνητικού ειρηνοποιού στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει, σύμφωνα με το Reuters σε υποστήριξη έναντι των δυτικών πιέσεων.

Ο Σι είναι ο πρώτος ηγέτης που σφίγγει το χέρι του Πούτιν αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την απέλαση παιδιών από τη Ρωσία μετά την εισβολή του.

Η Μόσχα δήλωσε ότι το κατηγορητήριο ήταν μεταξύ μιας σειράς «σαφώς εχθρικών εκδηλώσεων» και το Πεκίνο δήλωσε ότι αντανακλά διπλά πρότυπα.

Η Ρωσία παρουσιάζει το ταξίδι του Σι, το πρώτο του από τότε που εξασφάλισε μια τρίτη θητεία, ως απόδειξη ότι έχει έναν ισχυρό φίλο έτοιμο να σταθεί στο πλευρό της απέναντι σε μια εχθρική Δύση την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να απομονώσει και να νικήσει τη Μόσχα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα