Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Λόφο Καστέλι

Πρέπει να διαβάσετε

Πρόταση Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων για τον Λόφο Καστέλλι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει την πρόσφατη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον λόφο Καστέλλι που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της εταιρίας Belvedere προκειμένου να προχωρήσουν εργασίες και μελέτες αξιοποίησης των Ιστορικών κτιρίων της 5ης Μεραρχίας ως ξενοδοχειακή μονάδα Α τάξης.

Μάλιστα με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι για τις εργασίες αυτές δόθηκε έγκριση στις 13 Μαρτίου 2024 από το υπουργείο Πολιτισμού που αναφέρει και ως σκοπό των εργασιών τη μετατροπή των κτιρίων σε ξενοδοχείο από την εν λόγω εταιρία.

Δεδομένου ότι ούτε το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ούτε η ψηφισμένη από το δημοτικό συμβούλιο πρόταση αναθεώρησής του επιτρέπει την εν λόγω επένδυση, μας προκαλεί εντύπωση η εμμονή της εταιρίας στους σχεδιασμούς της. Η εμμονή αυτή δικαιολογείται μόνο αν η εν λόγω εταιρία έχει λάβει πολιτικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ότι θα παρακάμψει τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου, ο οποίος αποτύπωσε την θέληση της Χανιώτικης κοινωνίας και των φορέων της αποτυπώνοντας στην απόφαση για την αναθεώρηση του ΓΠΣ αποκλειστικά κοινωφελείς χρήσεις στα εν λόγω κτίρια.

Το δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει οποιαδήποτε εξέλιξη παρέμβασης του κεντρικού κράτους που θα επιδιώξει να επιβάλει την λειτουργία των ιστορικών κτιρίων με εμπορευματικά κριτήρια, κόντρα στις αποφάσεις και τη θέληση της χανιώτικης κοινωνίας και ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος του Χανιώτικου Λαού».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα