Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
26.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Προσβάσιμη σε όλους η παραλία της Λυγαριάς με το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρίες

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τη ΜΑΕΔΗΜ και με τη χορηγία της εταιρείας Χαλκιαδάκης ΑΕ εγκατέστησαν το σύστημα πρόσβασης SeaTrac καθώς και τις απαραίτητες συνοδευτικές υποδομές (αποδυτήρια, τουαλέτα, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ) στην παραλία της Λυγαριάς.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας μαζί με την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Χαλκιαδάκης ΑΕ Χριστίνα Χαλκιαδάκη, τον Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Γρηγόρη Περυσινάκη και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Παντερή, βρέθηκαν στην παραλία της Λυγαριάς και είδαν από κοντά το σύστημα SEATRAC.

«Η τοποθέτηση αυτού του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι δημότες και επισκέπτες μας, ανεξαρτήτως κινητικών δυνατοτήτων, θα μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της θάλασσας και τις ευκαιρίες αναψυχής που προσφέρει.» ανέφερε ο Μενέλαος Μποκέας ευχαριστώντας θερμά την εταιρεία Χαλκιαδάκης ΑΕ και προσωπικά την κ Χριστίνα Χαλκιαδάκη, για την στήριξη της προς το Δήμο Μαλεβιζίου.

Το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης που εγκαταστάθηκε είναι σχεδιασμένο για να επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέρχονται και να εξέρχονται από τη θάλασσα με ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να αποκτήσουν το δικό τους τηλεχειριστήριο για το SEATRAC δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα tobea.gr.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα