Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Προσγείωση ελικοπτέρου στις Σπέτσες: Ο εφοπλιστής, τα ναρκωτικά και η μυστηριώδης γυναίκα
Οι Αρχές ζητούν απαντήσεις για μια συσκευασία που φέρεται να πέταξε όταν το ελικόπτερο προσέγγιζε την παραλία των Σπετσών
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το newsit.gr, ο 39χρονος εφοπλιστής που στην τσάντα του βρεθήκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και χασίς, η συσκευασία με τα ναρκωτικά που πέταξε από το ελικόπτερο και η μυστηριώδης γυναίκα με την οποία διαμένει στο πολυτελές σκάφος, συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ που ερευνά η Αστυνομία στις Σπέτσες.
Όλα ξεκίνησαν με την αιφνιδιαστική προσγείωση του ελικοπτέρου στην παραλία της Ζωγεριάς στις Σπέτσες το Σάββατο 22 Αυγούστου, μπροστά στα έντρομα μάτια λουόμενων.
Κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά που ζήτησε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να μάθουν τα πάντα, από που δηλαδή ξεκίνησε το ελικόπτερο, ποιος ήταν ο προορισμός του, ποιοι επέβαιναν και αν μετέφεραν κάτι περίεργο στις αποσκευές τους.
Όπως προέκυψε, στο ελικόπτερο υπήρχαν δυο χειριστές και επιβάτης ο 39χρονος εφοπλιστής.
Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από τους χειριστές και τον εφοπλιστή, όμως όταν έψαξαν στην τσάντα του, εντόπισαν μικροποσότητες ναρκωτικών- περίπου 5 γραμμάρια. χασίς και 0,5 κοκαΐνης- και για το λόγο αυτό συνελήφθη.
Τώρα οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το λιμενικό αναμένουν να τους υποδείξει ο 39χρονος σε ποιο σκάφος θα πήγαινε καθώς όπως ο ίδιος είπε κάνει διακοπές με μία γυναίκα ενώ ζητούν απαντήσεις για μια συσκευασία που φέρεται να πέταξε όταν το ελικόπτερο προσέγγιζε την παραλία των Σπετσών.
Οι δύο χειριστές αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ εφοπλιστής αναμένεται να πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα για την κατοχή των ναρκωτικών ουσιών.
Δήμαρχος Σπετσών: Άκρως επικίνδυνη η προσγείωση, χρόνιο το πρόβλημα
Η δήμαρχος Σπετσών, Ευγενία Φραγγιά, χαρακτηρίζει με την σειρά της άκρως επικίνδυνη την προσγείωση ελικοπτέρου σε παραλία του νησιού, σε μικρή απόσταση από λουόμενους, ένα περιστατικό που προκάλεσε βροχή καταγγελιών προς τις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δήμαρχος Σπετσών στο protothema.gr, η προσγείωση έγινε πράγματι σε σημείο όπου βρίσκονταν λουόμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές διαμαρτυρίες και άμεση κινητοποίηση τόσο της Αστυνομίας όσο και του Λιμενικού.Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και ήρθαν σε επαφή με τον πιλότο, ωστόσο, όπως διευκρινίζει η Ευγενία Φραγγιά, δεν προέκυψε κάποια κατηγορία εις βάρος του και ως εκ τούτου δεν συνελήφθη ούτε υπήρξε περαιτέρω ενέργεια σε βάρος του.
Όπως λέει, το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι Σπέτσες, καθώς στο νησί δεν υπάρχει οργανωμένο και ασφαλές ελικοδρόμιο που να μπορεί να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
Στο παρελθόν, ελικόπτερα προσγειώνονταν στην περιοχή Πηγαδάκι, ωστόσο και εκεί είχαν καταγραφεί πολλές καταγγελίες από λουόμενους, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν παραλίες και η παρουσία ελικοπτέρων δημιουργούσε ζητήματα ασφάλειας και όχλησης.
Η δημοτική Αρχή βρίσκεται, σύμφωνα με τη δήμαρχο, σε επικοινωνία με την Περιφέρεια προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση. Η Ευγενία Φραγγιά έχει ήδη υποδείξει συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα μπορούσε, εφόσον πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ελικοδρομίου.
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ένας κατάλληλος χώρος για ασφαλείς προσγειώσεις και απογειώσεις, ώστε αφενός να μην τίθενται σε κίνδυνο λουόμενοι, κάτοικοι και επισκέπτες και αφετέρου να εξυπηρετούνται οι τουρίστες που επιλέγουν το ελικόπτερο για τη μετάβασή τους στις Σπέτσες.
πηγή: newsit.gr / protothema.gr