Προσφορά ζωής από 57χρονη γυναίκα που πέθανε

Πρέπει να διαβάσετε

Δώρα ζωής προσέφερε μια γυναίκα με τον θάνατο της στην Πάτρα, η οποία δυστυχώς κατέληξε έπειτα από εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα.

Πρόκειται για 57χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Όπως έγινε γνωστό από τον διοικητή του νοσοκομείου, τα όργανα της γυναίκας αφαιρέθηκαν έπειτα από συγκατάθεση των δικών της ανθρώπων, με στόχο να σώσουν ασθενείς που περιμένουν στην λίστα για ένα μόσχευμα.

Τα ανθρώπινα όργανα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ελλάδας και την Ιταλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής Δρ. Δημήτρης Μπάκος:

«Στις 09/11/2023 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, δωρεά οργάνων από γυναίκα 57 ετών, η οποία κατέληξε από εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα.

 

Οι νεφροί και οι κερατοειδείς που προσφέρθηκαν παρέμειναν στην Ελλάδα, ενώ το ήπαρ και η καρδιά ελήφθησαν από δύο διαφορετικές μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ιταλία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ΄αυτή τη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Επίσης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους συγγενείς της δότριας και παράλληλα τους συγχαίρει για την γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα