Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Προγραμματική Σύμβαση για την παράκτια τουριστική ανάπτυξη σε περιοχές του Λασιθίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Διερεύνηση ανάπτυξης τουριστικών παράκτιων παρεμβάσεων στις περιοχές Γούδουρα – Ξερόκαμπο – Κουρεμένου και Αφορεσμένου Νομού Λασιθίου», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η διερεύνηση του προβλήματος της διάβρωσης και η δυνατότητα ανάπτυξης παράκτιου τουρισμού στις περιοχές Γούδουρα, Κουρεμένου, Ξηρόκαμπου, Τρυπητού του Δήμου Σητείας και Αφορεσμένου, Μιλάτου, Σισίου του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αφορά στη διερεύνηση της δυναμικής των περιοχών έρευνας ως προς τον αναπτυξιακό σχεδιασμό τους, μέσω παράκτιων παρεμβάσεων, με έμφαση στη στήριξη του παράκτιου τουρισμού και στη δημιουργία ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Σκοπός του ερευνητικού προγράμματος είναι η δημιουργία νέας γνώσης, μεθοδολογίας και συλλογή δεδομένων, σχετικά με την αλληλεπίδραση της υφιστάμενης κατάστασης και των ανθρωπογενών πιέσεων με το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας και σκοπιμότητας νέων δράσεων και παρεμβάσεων τουριστικής ανάπτυξης. Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης, Γιώργος Τσιφετάκης, Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη και Κώστας Ξενικάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης και ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (Ι.Υ.Μ.) και Διευθυντής Ερευνών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης Νίκος Καμπάνης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα