Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
16.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Πρόγραμμα “Fit for All” : Τι απαντά ο Δήμος Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Απάντηση στο ρεπορτάζ του creta24 για την επιστροφή χρημάτων, εξαιτίας μη απορρόφησης κονδυλίων για το πρόγραμμα Fit For All, έστειλε ο Δήμος Ηρακλείου.

H απάντηση: 

“Με αφορμή δημοσίευμα στο site σας για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα FIT FOR ALL 2 και για να έχουν οι αναγνώστες σας την πλήρη εικόνα, διευκρινίζουμε τα εξής:

Το έργο FIT FOR ALL 2 ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 με λήξη τον Δεκέμβριο του 2023. Σε αυτό το διάστημα των 18 μηνών δεν υπήρξε καμία απορρόφηση πόρων, υλοποιήθηκαν απλώς κάποιες δράσεις με μηδενικές δαπάνες. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο του 2023, από την προηγούμενη Διοίκηση, ζητήθηκε παράταση 12 μηνών, έως τις 10 Δεκεμβρίου 2024.

Η νέα Διοίκηση ανέλαβε με την υπογραφή της παράτασης (20/03/2024) να υλοποιήσει όσες από τις δράσεις του έργου ήταν εφικτό να υλοποιηθούν σε αυτόν τον περιορισμένο χρόνο των 9 μηνών και να απορροφήσει τις δαπάνες που αντιστοιχούσαν στον πάγιο και κινητό εξοπλισμό που αγοράστηκε στο πλαίσιο του έργου. Με πολλές δυσκολίες λόγω των ιδιαίτερων γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων, αλλά και με αδυναμία εξυπηρέτησης από την αγορά σε ορισμένες περιπτώσεις, πέτυχε να απορροφήσει το ποσό των 108.649,46 ευρώ (χρηματοδοτούμενο κατά 80%, ή 86.919,57€). Επειδή ο Φορέας είχε λάβει προκαταβολή την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ως είθισται, ύψους 139.850,20€, έπρεπε να επιστραφεί η διαφορά των 52.930,63 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσό που τελικά δεν απορροφήθηκε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση της απάντησης”.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα