Το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζει να υλοποιείται μεταχύτατους ρυθμούς όπως δείχνουν και τα στοιχεία που δημοσιεύει το Our World in Data, αναδεικνύοντας την Ελλάδα στην 1η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους.

Ενδεικτικό είναι ότι στη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι ξεπεράσαμε τους 106.000 εμβολιασμούς και ανέφερε πως από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα και μέχρι το μεσημέρι της 12ης Μαΐου είχαν πραγματοποιηθεί 3.915.568 εμβολιασμοί με προοπτική σήμερα να ξεπεράσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data, την πρώτη θέση στους εμβολιασμούς καταλαμβάνει η Ελλάδα και ακολουθούν ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 2,6 εκατ. πολίτες, ποσοστό 24,59% και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1,3 εκατ. πολίτες, ποσοστό 13%, ενώ το ποσοστό εμφάνισης στο ραντεβού με την «Ελευθερία» αγγίζει το 97%.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην ΕΕ στους εμβολιασμούς ανά 100.000 πληθυσμού και στην 8η θέση στους 27 της ΕΕ σε ό,τι αφορά το ποσοστό πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πηγή: iefimerida.gr