Προφυλακίστηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα με την κατηγορία ναρκωτικών κατά συναυτουργία η 43χρονη γυναίκα που συνελήφθη με 4,5 κιλά κοκαΐνης.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Αιγαίου οι δικηγόροι της, Νατάσσα Χονδρονικόλα, και Στέλιος Κίνδερλης, η πελάτισσά τους ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο που έκρυψε μέσα σε μια μπλούζα σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Όταν συλλάβουν, πρόσθεσε, τον άντρα που την συνόδευε θα διαπιστωθεί ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Επίσης η κ. Χονδρονικόλα είπε ότι ζητήθηκε να της επιβληθεί η ποινή του κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική παρακολούθηση επειδή είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Επίσης ο κ. Κίνδερλης επεσήμανε ότι «εν καιρώ θα προχωρήσουμε να ζητήσουμε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους θεωρούμε ότι όλη η συμπεριφορά της κατηγορουμένης είναι τόσο σπασμωδική και ερασιτεχνική που δεν μπορεί εύκολα να συνδεθεί με τον οποίον πρέπει να δείχνει συνήθως κάποιος για την συγκεκριμένη ποσότητα αλλά και για το είδος της ναρκωτικής ουσίας».

Η 43χρονη που πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Μυτιλήνης λίγο πριν τις 11 το πρωί για να απολογηθεί στον ανακριτή, έφτασε με τον 11χρονο γιο της το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο στη Μυτιλήνη μαζί με ένα φίλο της, ο οποίος συνελήφθη από λιμενικούς με μικρή ποσότητα ηρωίνης.

Η 43χρονη που δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήρθε στο νησί για θρησκευτικό τουρισμό, όταν αντιλήφθηκε ότι ο φίλος της συνελήφθη άφησε στην τουαλέτα καφετέριας την κοκαΐνη όπου στη συνέχεια εντόπισαν υπάλληλοι της καφετέριας και την παρέδωσαν στην αστυνομία. η οποία έφτασε στα ίχνη της 43χρονης από τις κάμερες παρακολούθησης του καταστήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς «η υπόθεση έχει ιδιαιτερότητες. Χρειάζεται υπομονή για την διαχείριση της περαιτέρω έρευνας. Η υπόθεση είναι πλέον στην δικαιοσύνη η οποία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Είναι ένα ζητούμενο αν αυτή η μεγάλη ποσότητα προοριζόταν για την αγορά του νησιού. Δεν μπορεί να απευθυνόταν μόνο στο αγοραστικό κοινό της Λέσβου».

Από την συσκευασία και τις ενδείξεις η κοκαΐνη φέρεται ότι προέρχεται από καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: protothema.gr