Προφυλακιστέος ο 33χρονος για τον βιασμό της γυναίκας στα Ανώγεια

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 33χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 32χρονης στα Ανώγεια.

Η απολογία του άνδρα που έφτασε στα δικαστήρια Ρεθύμνου το πρωί της Τετάρτης, διήρκησε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα, οπότε και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι βίασε μια 32χρονη γυναίκα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ η ίδια ήταν σε κατάσταση μέθης.

Ο άνδρας από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα που αποδίδονται με και ισχυρίζεται πως υπήρξε ερωτική συνεύρεση με την συναίνεση της γυναίκας.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου Θεονύμφη Μπέρκη τόνισε σε δηλώσεις της στο Creta24:

«Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, διαφωνήσαμε ηχηρά δεδομένων των στοιχείων της ανακριτικής δικογραφίας. Ακόμα και η πραγματογνωμοσύνη μιλάει για πιθανότητα βιασμού.

Τα στοιχεία που εδώθησαν από την κοπέλα είναι ασαφή, δεν θυμάται καν και δηλώνει κενό μνήμης για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε το γεγονός, κάτι που αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να καταφάσκει αν θέλετε, την κατηγορία, σαν κατηγορία.

Όμως είμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο και περιμένουμε αρκετά πράγματα για την ανάκριση, που είναι σε εξέλιξη».

Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν συγκεντρωμένα μέλη φεμινιστικών οργανώσεων της Κρήτης, τα οποία διαδήλωσαν υπέρ τω θυμάτων βιασμών.

Ισχυρή ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε στιγμή έντασης ανάμεσα σε συγγενή του κατηγορούμενου και μέλη των φεμινιστικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης και ο 33χρονος προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας γιατί δεν αισθάνονταν καλά.

Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε πριν η γυναίκα μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, στον περιφερειακό δρόμο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα βιασμού.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα