Το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μάϊου, σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Τάσσιος Γρηγόρης.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες αφίξεις, αλλά σε μικρό ποσοστό και σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, λόγω κάποιων συμφωνιών, άρα οι προορισμοί δεν μπαίνουν άμεσα σε κανονική λειτουργία από τις 15 του Μάϊου. Όσο δεν έχουμε πράσινα επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο θα υπάρχει αβεβαιότητα για τις νέες κρατήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσσιος.

Γύρω στα μέσα Ιουνίου αρχές Ιουλίου, προέβλεψε ο ίδιος, το οριστικό άνοιγμα του τουρισμού, με τη σεζόν να υπολογίζεται στους τέσσερις μήνες. 

«Ανοίγουμε θεωρητικά στις 14 Μάϊου γιατί η χώρα πρέπει να λειτουργήσει εσωτερικά, το ίδιο και ο επισιτισμός. Πρέπει όμως ο κόσμος να καταλάβει, ότι όσο τρέχει ο εμβολιασμός, τόσο θα αυξάνεται η τουριστική κίνηση. Όταν ο εργαζόμενος αποφασίσει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να ξέρει ότι θα πρέπει να κάνει τα self test αλλά και rapid. Έπειτα θα πρέπει να δηλώνει από μόνος του το αποτέλεσμα και να προσέρχεται με τη σχετική βεβαίωση», ανέφερε ο κ. Τάσσιος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μεμονωμένοι πελάτες οι οποίοι ρωτούν εάν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων είναι εμβολιασμένοι, προτού κάνουν τη σχετική κράτηση. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, τα πρωτοκόλλα είναι ξεκάθαρα, ωστόσο ανησυχία προκαλεί η περιορισμένη κίνηση και οι λιγοστές κρατήσεις. 

«Οι υπόλοιπες χώρες είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμάς. Εμείς ανταγωνιζόμαστε στην ουσία τον εαυτό μας», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Τάσσιος.