Επιφυλακτικός, αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, φάνηκε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσσιος. 

«Το Πάσχα και γενικά τον Μάϊο, αναμένεται πολύ μικρή κινητικότητα γιατί πολύ απλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη οι περισσότερες πτήσεις. Η πρώτη μου εκτίμηση είναι ότι θα παρατηρήσουμε κάποια κίνηση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσσιος.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε την 14η Μαϊού, η οποία έχει ανακοινωθεί ως η μέρα επανεκκίνησης του τουρισμού, ως μια «πιλοτική προσπάθεια» για έναν καλύτερο συντονισμό.

«Αν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και το σύστημα υγείας παραμένει στα όρια του, οποία ζήτηση και να υπάρχει, δε θα μετουσιώνεται σε κρατήσεις. Πέρυσι δεν είχαμε αυτά τα προβλήματα. Ειδικά η Κρήτη είχε τη δυναμική της, αφού την επιλέγανε έναντι άλλων περιοχών», συμπλήρωσε ο κ. Τάσσιος.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων, αναφέρθηκε και στην περίοδο του Πάσχα, σχολιάζοντας ότι αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νόμο, «θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες». «Τα «κόκκινα» επιδημιολογικά δεδομένα, θα τα δούμε σε «κόκκινα» οικονομικά δεδομένα τον Οκτώβριο, αν δεν προσέξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Τάσσιος, θέλησε να εξηγήσει ότι αυτή τη στιγμή η χώρα, «δεν μας δίνει τα εχέγγυα επιδημιολογικά για να είμαστε πιο αισιόδοξοι», τουλάχιστον έως ότου επιστρέψουμε ξανά στο «πράσινο» του επιδημιολογικού χάρτη.