Για το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν προετοιμάζεται η τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ελλάδος Γρηγόρης Τάσσιος, επεσήμανε πως ουσιαστικά έχει φτάσει η σεζόν και πλέον γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου ο τουρισμός να επιστρέψει σε μια κανονικότητα. «Έχουμε πολλά μπρος – πίσω κυρίως από τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις εξελίξεις των άλλων χωρών. Ξεκινάμε πιλοτικά και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 19 του μηνός θα καταργηθεί η καραντίνα των επτά ημερών. Θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να μπορέσουν να έχουν καθημερινά μια επαφή με τον προορισμό τους. Ουσιαστικά πάμε για 14 Μαΐου με ελάχιστες κρατήσεις σε όλη την Ελλάδα και με μια αγωνία στους συναδέλφους που έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα εμβόλια». 

Ο κ. Τάσσιος εκτίμησε ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει προς το τέλος Ιουνίου ωστόσο πρέπει να αποκτήσουμε πληρότητες. «Διαφορετικά μιλάμε για 30 – 40% πληρότητες. Δεν συζητάμε για σεζόν. Θέλουμε κάτι πολύ καλύτερο αλλά για να γίνει αυτό θα πάμε τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου». 

Ωστόσο, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια φέτος για να διορθωθούν τυχόν αστοχίες του παρελθόντος σύμφωνα με τον κ. Τάσσιο. «Προσπαθούμε να τις μειώσουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες, είναι δύσκολο και γραφειοκρατικά με το ελληνικό δημόσιο αλλά βασικότερα είναι δύσκολο όταν έχεις σε δυσκολότερη κατάσταση το σύστημα υγείας, θανάτους καθημερινά και από την άλλη να σκέφτεσαι πως θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Δεν είναι εύκολο το σταυρόλεξο. Γίνεται μια προσπάθεια και ο κ. Θεοχάρης βρίσκεται στη Ρωσία αυτή την περίοδο σε ένα timing που οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις πτήσεις προς την Τουρκία».