Η ροή των εμβολιασμών στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες που αποτελούν τους βασικούς «τροφοδότες» της χώρας με επισκέπτες θα αποτελέσει την βασική παράμετρο που θα καθορίσει τις τάσεις στην αφετηρία της νέας τουριστικής περιόδου.

Μεγάλο «στοίχημα» αποτελεί το άνοιγμα του τουρισμού λίγο πριν το Πάσχα.

«Σε κεντρικό επίπεδο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει ο τουρισμός στο τέλος Απριλίου, λίγο πριν το ορθόδοξο Πάσχα. Όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υποχωρήσουν κατά πολύ οι δείκτες των κρουσμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και στις βασικές αγορές του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος.

Σε κάθε περίπτωση το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού εκτιμάται τον Ιούνιο και θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και τις πληρότητες των ξενοδοχείων. Ο κ. Τάσσιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση στην κομισιόν.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας τόσο στον επισκέπτη όσο και γενικότερα στη χώρα. Το ζητούμενο είναι η απόλυτη τήρηση των μέτρων», σημείωσε ο κ. Τάσσιος προσθέτοντας πως «απαιτούνται στοχευμένα μέτρα από την πολιτεία. Τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα για την ξενοδοχοβιομηχανία και χρειάζονται ορθολογικές λύσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεων».