«Πολύ σωστή» και «ρεαλιστική» χαρακτήρισε, μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει την 14η Μάϊου ως ημερομηνία ορόσημο για την επανεκκίνηση του τουρισμού, o Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Βασιλικός.

«Οι ανταγωνιστές είχαν δηλώσει ημερομηνίες επανεκκίνησης και έπρεπε να το κάνουμε και εμείς», ανέφερε ο κ. Βασιλικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «εάν δεν φτιάξει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, δε θα υπάρξει τουριστική σεζόν».

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω συζητήσεις, αναφορικά με την τουριστική κίνηση.

«Μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες, η Ελλάδα ήταν στα πρωτοσέλιδα διεθνώς, έπειτα από πολλά χρόνια, εξαιτίας της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. Θα είναι κρίμα, μετά από 14 μήνες, να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε έναν μήνα ακόμα. Βρισκόμαστε στο τέλος του μαραθωνίου», ανέφερε ο κ. Βασιλικός, δηλώνοντας μάλιστα προβληματισμένος σχετικά με τα κορωνοπάρτυ που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες σε πλατείες όλης της χώρας.

«Το ανησυχητικό είναι ότι τα πάρτι αυτά δεν γίνονται πλέον καν κρυφά, γίνονται σε δημόσιους χώρους και αυτό είναι πρόβλημα απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, όχι μόνο απέναντι στον τουρισμό», δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλικός, αναφέρθηκε και στην «εξαιρετική αντίδραση» της Ελλάδας, απέναντι στη γρήγορη και αποτελεσματική δημιουργία πρωτοκόλλων αναφορικά με την πανδημία, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που καλείτο να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο.

«Μόνο εάν εκπέμψουμε ασφάλεια ως προορισμός θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Είναι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει φέτος ο πελάτης», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βασιλικός.