Το επικείμενο «πρασίνισμα» της Κρήτης, δημιουργεί προσδοκίες στον εμπορικό κόσμο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου, Μπάμπης Λεκάκης. 

«Εάν το επόμενο διάστημα πρασινίσει η Κρήτη, θα βελτιωθεί η κατάσταση στην αγορά, αφού θα έχουμε τουρίστες τους οποίους χρειαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Λεκάκης, ενώ τόνισε ότι «τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση έχουν πάψει να ισχύουν, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα αναστολής των εργαζομένων, μόνο μείωση ενοικίου σε κάποιες επιχειρήσεις».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, είναι πολλά τα καταστήματα στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο, τ οποία έχουν κατεβάσει «ρολά». «Υπάρχουν και αρκετές επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει καν, όχι επειδή δεν επιτρέπεται, αλλά επειδή είναι αμιγώς τουριστικές και δε μπορούν να δουλέψουν, εξαιτίας της έλλειψης τουριστικής κίνησης. Ξέρω πολλά καταστήματα στα Μάλια, στη Χερσόνησο, αλλά και καταστήματα εστίασης στο κέντρο του Ηρακλείου, τα οποία έχουν εσωτερικούς χώρους».

Ο κ. Λεκάκης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα φανεί εάν δεν αυξηθούν οι τουριστικές ροές, ενώ εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα επέλθει μετά το 2023. «Μακάρι να διαψευστούμε γιατί αν κλείσουν επιχειρήσεις, θα αυξηθεί και η ανεργία και το πρόβλημα θα είναι μεγάλο για ολόκληρη τη χώρα».