Πρόεδρος Κληρικών Κρήτης στο CRETA: Λυπάμαι για τους ανεμβολίαστους ιερείς που παρασύρουν κόσμο με το κήρυγμα τους

Πρέπει να διαβάσετε

Θλίψη σε ολόκληρη την Κρήτη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 74χρονου ιερέα που νοσηλευόταν εδώ και δύο περίπου εβδομάδες στο Νοσοκομείο Χανίων.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κληρικών Κρήτης πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του άτυχου ιερέα. «Έχουμε έναν ακόμη ιερέα να νοσηλεύεται στην Εντατική, που δίνη μάχη για τη ζωή του. Η Εκκλησία μας έχει θρηνήσει πολλά στελέχη της Μητροπολίτες, κληρικούς, μοναχούς. Έχει θρηνήσει πολύ κόσμο η εκκλησία μας».

Ο πατέρας Ζαχαρίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το λάθος των κληρικών και πολλών λαϊκών είναι ότι συνδέουν τον κορωνοϊό, το εμβόλιο, τη μάσκα με το θρησκευτικό συναίσθημα. «Πρέπει να ακούμε τη φωνή της λογικής και να πούμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει σχέση με την εκκλησία, ούτε τη διδασκαλία του Χριστού. Είναι άδικο να έχουμε εξαφανίσει από το χάρτη της Ελλάδος μια πόλη. Η Ιεράπετρα έχει 12,5 χιλ. πληθυσμό με την απογραφή του 2011, μια ολόκληρη πόλη 12,5 χιλ. πολίτες. Όμως οι νεκροί είναι 20 χιλ. σχεδόν δύο Ιεράπετρες έχουμε χάσει από τον κορωνοϊό και δεν βάζουμε μυαλό».

Σύμφωνα με τον πατέρα Ζαχαρία, όταν οι πολίτες προστατεύονται από τον ιό, έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν τον διπλανό τους. «Δεν γίνεται όμως δυστυχώς, πολλοί πατέρες τους βλέπουμε να κάνουν το αντίθετο, όχι μόνο είναι αρνητές αλλά παρασύρουν και άλλους να μην κάνουν το εμβόλιο και να μην προσέχουν. Η ιστορία το καταγράφει και κάποια στιγμή θα κατοχυρωθούν οι αναμενόμενες ευθύνες γιατί έχουμε ευθύνη. Στο χωριό που είμαστε, στην Ενορία, έχουμε ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους αυτούς και πρέπει να τους ενημερώνουμε σωστά. Στο Ηράκλειο έχουμε αρκετούς κληρικούς που έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται τώρα. Στα Χανιά έχουμε ακόμη ένα στην Εντατική αλλά έχουμε άλλους 3 σε μονάδες COVID. Έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που υποφέρουν εξαιτίας του κορωνοϊού».

Πρόσθεσε δε, πως η Εκκλησία μπορεί να πει πιο είναι το σωστό και συνιστά στους πολίτες να ακούν τη φωνή της λογικής και όσα λέει η επιστήμη. «Δεν είναι δουλειά της Ένωσης ούτε να επιβάλλει τιμωρίες ούτε να δείχνει με το δάχτυλο ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι. Εμείς αδερφικά με καλοσύνη λέμε στους κληρικούς και στους λαϊκούς που ακόμη το σκέφτονται. Δεν έχουμε άλλο όπλο να αντισταθούμε σε αυτή τη φοβερή ασθένεια, το μοναδικό είναι το εμβόλιο. Παρακαλώ μη συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον κορωνοϊό, τη θρησκεία, την πίστη μας, τον χριστιανισμό. Συνδέουμε τη γρίπη με τον χριστιανισμό; Συνδέουμε τον καρκίνο με το χριστιανισμό; Απλά κάνουμε την προσευχή μας και λέμε Θεέ μου βοήθησε με να το ξεπεράσω και παρακαλώ πολύ. Είμαι όμως ευχαριστημένος ακούγοντας μετά ότι υπάρχει αντιστροφή του κλίματος και υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο για μικρά παιδιά και μεγαλύτερους αλλά το πρόβλημα φαίνεται πως είναι για τους 60άρηδες και αυτοί πρέπει να σώσουν την πατρίδα».

Ο πατέρας Ζαχαρίας σημείωσε πως είναι πολλοί οι κληρικοί στις Ενορίες αλλά και η Σύνοδος της Εκκλησίας που συνεχώς παίρνουν θέση και παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστούν. «Υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα που συναντούμε εμείς. Δυστυχώς έχει δημιουργηθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε αυτό το κίνημα να μεγαλώσει, φτάνουν σε αυτά τα σημεία που μας χωρίζουν. Θέλουμε τον κόσμο ενωμένο, να πάμε στις γιορτές ενωμένοι. Γι’ αυτό προσπαθούμε ο καθένας όπως μπορεί, ξέρετε πόσους έχω πάει στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλι με το αυτοκίνητο μου για να κάνουν το εμβόλιο; Ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν πως να πάνε».

Κλείνοντας, ο πατέρας Ζαχαρίας τόνισε πως δεν είναι μεγάλο το ποσοστό των ανεμβολίαστων κληρικών στην Κρήτη. Αντιθέτως έχει μείνει ένα μικρό κομμάτι και κάποιοι έχουν ενδοιασμούς. «Προσπαθούμε να τους πείσουμε για να σωθούν και να σώσουν και άλλους ανθρώπους. Δεν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο; Τουλάχιστον μην επηρεάζεις τους άλλους, άφησε τους ελεύθερους να αποφασίσουν διότι εμείς στεκόμαστε μπροστά από την Αγία Τράπεζα και λειτουργούμε. Πρέπει να έχουμε καθαρή την ψυχή μας, δεν μπορεί να μας χρεώνουν ότι πήραμε στο λαιμό μας ζωές, είναι τραγικό για έναν παπά να του το χρεώσουν αυτό. Πρέπει να δούμε το κομμάτι αυτό, πως θα το αντιμετωπίσουμε».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα